Adaptacija potkrovlja – urđenje potkrovnog stana

Adaptacija potkrovlja u svrhu proširenja stambenog i poslovnog prostora uređenjem tavanskog prostora je već dugo u trendu. Prostori u potkrovlju se ističu atraktivnošću, koja međutim, nosi i zamke kosih krovova i nepravilnosti koje oni čine, gdje se obavezno primjenjuje toplinska i hidro izolacija. Veliku pažnju treba posvetiti rasporedu odvodnih instalacija iz donjeg kata, kako bi mogli pronaći najbolje rješenje za raspored (soba, kuhinje, kupaonice). Adaptacija potkrovlja ključ u ruke je bitan projekt naše povoljne ponude adaptacijskih radova.

Uređenje potkrovnog stana

Adaptacijski radovi u potkrovlju izvode se kroz prethodno napravljenu kvalitetnu analizu svih radova koji nam predstoje.
Ovim želimo naglasiti da određenim poslovima uređenje i obnova potkrovlja posvećujemo posebnu pozornost koja se odnosi na hidro i toplinske izolacije te precizne i stručne instalaterske radove.
Adaptacija potkrovlja objedinjuje sve graditeljske, instalaterske i krovopokrivačke radove:

 • Od graditeljskih radova, izdvajamo: izrada pregradnih zidova kanuf, spušteni stropovi kanuf, žbukanje te izrada glazure.
 • U instalaterske radove spadaju elektro instalacije, plinske instalacije i vodovodne instalacije.
 • Posljednju skupinu sačinjavanju tesarski radovi (drvena krovna konstrukcija), zatim krovopokrivački (pokrivanje krova limom ilio crijepom), i na kraju izolatorski i limarski radovi.

Renoviranje potkrovljaAdaptacija potkrovljaRenpviranje potkrovlja

Adaptacijski radovi u potkrovlju:
 • instalaterski radovi (elektroinstalacija, vododovodna instalacija, centralno grijanje i plinske instalacije)
 • montaža spuštenih stropova i pregradnih zidova knauf i rigips.
 • soboslikarski radovi (struganje, gletanje i bojanje zidova)
 • podopolagački radovi – parketarski radovi (laminati, parketi i brodski pod)
 • keramičarski i kamenarski radovi (postavljanje podnih i zidnih pločica)
 • zidarski (rušenj i zidanje pregradnih zidova, zidanje dimnjaka, žbukanja, izrada glazure)
 • ugradnja drvene i pvc stolarije (ugradanja vrata i prozora)
 • izrada termoizolacije
 • izrada hidroizolacije
 • krovopokrivački radovi (crijep, šindra i limeno krovište)
 • limarski radovi (opšavni limovi i oluci)
 • ugradnja krovnih prozora i kućica

Adaptacija potkronog stanaAdaptacija potkrovljaAdaptacija potkrovlja

Nudimo i cjelovit aranžman održavanja zgrada.

Završni radovi u graditeljstvu ”Adaptacije Rudi” nudi Vam kompletno, kvalitetno i atraktivno uređenje Vašeg potkrovlja – adaptacija potkrovlja ključ u ruke.

 Adaptacija potkrovlja i sanacija krovišta

Uz kompletnu izvedbu sanacije krovišta, ako je potrebno, Vaše ćemo potkrovlje učiniti po Vašem ukusu i stilu, a da pri tom bude maksimalno funkcionalno za onu svrhu koju ste mu namjelnili (stambenu i poslovnu).

Prilikom određivanja rasporeda prostorija potrebno je znati poziciju pregradnih zidova u etaži ispod, kako zbog oslonca na nosive zidove tako i zbog pozicije vodovodnih, plinski i električnih instalacija kojima ćemo pripajati naše potkrovne instalacije. Važno je pažljivo isplanirati krovne otvore,  odrediti točne mjere kako bi ugradnja krovnih prozora protekla bez problema.

Naša tvrtka Rudi gradnja uređivala je i renovirala potkrovlja za razne namjene.

Pored stambenih krovišta na zgradama i obiteljskim kućama, adaptirali smo i uredili potkrovlja za uredske prostorije, galerije i drugo a svi naši naručitelji odnosno klijenti, bili su vrlo zadovoljni obavljenim adaptacijskim radovima  potkrovnih prostorija.

Obratite nam se s povjerenjem!

Kvaliteta naših radova jamči da će adaptacia potkrovlja vaš novi potkrovni stan pretvoriti u funkcionalan i atraktivan prostor.

ADAPTACIJA POTKROVLJA – brzo, kvalitetno i profesionalno