Jedan od glavnih razloga sanacije i rekonstrukcije krova je prenamjena tavanskog prostora u stambeni ili poslovni. Rješenje podrazumijeva i izvedbu prirodnog osvjetljavanja i provjetravanja pojedinih prostorija.
Hoćete li rješenje tražiti u ugradnji krovnih prozora ili izgradnjom krovnih kućica, najviše ovisi o Vašim željama i potrebama, a utječe i visina tavanskog prostora na parapetnim zidovima i visina u sljemenu krova.

Ako trebate više prostora – prednost imaju krovne kućice, želite li puno svjetla i zraka– prednost imaju krovni prozori. Ukoliko želite jedno i drugo – tada se kombinira.

Naša tvrtka Vam nudi, nakon brojnih ugradnji prozora i izvedbi krovnih kućica mogućnost izbora, ali i stručni savjet u slučaju nedoumica. Također Vam omogućujemo onu izvedbu koja će Vas zadovoljiti i s estetskog gledišta.

Pri izvedbi krovnih kućica posebno pazimo na neka bitna pravila nužna za dugovječnu kvalitetnu upotrebu novostvorenih prostora:
  • koji su nagibi krovnih ploha kako bi pravilno odredili pokrove krova i izbjegli prodore oborinskih voda od podlijevanja
  • da nosiva krovna konstrukcija kućice bude dobro spojena s postojećim krovištem…

Kvalitetno izvedenom krovnom kućicom će se povećati volumen Vašeg prostora i znatno doprinijeti kvaliteti života u stambenom prostoru potkrovlja.

Izvedba krvonih prozora ima svoje značajke:
  • relativno brza ugradnja
  • jeftini u odnosu na krovne kućice
  • daju 2 – 3 puta više svjetla za istu veličinu staklenih površina
  • postoje razne mogućnosti ručnog ili električnog otvaranja…

Ugradnja krovnih prozora ima svoja pravila koja striktno poštujemo kako bi Vam omogućili življenje ili rad u atraktivnom ambijetu bez naknadnih popravaka.

 Oslonite se na naše iskustvo, stručnost i profesionalnost.