Adaptacija stana sistemom suhe gradnje Knauf i Rigips kartonskim ploćama

Sistemi suhe gradnje knauf i rigips omogućuju oblikovanje prostora prema Vašim željama. Primjena knauf i rigips ploća kada su u pitanju spušteni stropovi i pregradni zidovi kod adaptacija i uređenja interijera, adaptacija kuće, adaptacija stana ili adaptacija potkrovlja.

Knauf i RigipsKnauf i Rigips

 

„Adaptacije Rudi “ Vam nude čitavu paletu izvedbi:
  • Izvedba svih vrsta spuštenih stropova
  • izvedba pregradnih zidova
  • ugradbenih ormara
  • kliznih stijena
  • postavljanje obloga

Vaša kuća, stan, poslovni, ugostiteljski ili bilo koji prostor s bilo kojom namjenom, može biti uređen i obnovljen atraktivno i kvalitetno. Vaši se zahtjevi potpuno uvažavaju u pogledu organizacije prostora i njegovog oblikovanja. Upravo je to i namjena sistema suhe gradnje knauf i rigips.

Aranžman može obuhvatiti sljedeće radove: soboslikarski radovi, keramičarski radove te kamenarski radovi. Garantiramo vrhunsku izvedbu suhe gradnje knauf irigips uz najadekvatnija rješenja koja uključuju sve tehnike soboslikarskog tržišta.

Postavljanje knaufa izvodimo na novim objektima kao i u postojećim prostorima i objektima s našim ili vašim materijalom.

Knauf i Rigips – je li je došlo vrijeme da svoj životni ili poslovni prostor učinite atraktivnijim, funkcionalnijim ili mu date moderniji izgled? Sistemi suhe gradnje Knauf i Rigips omogućuju oblikovanje prostora prema Vašim željama. Gips kartonske zidne obloge, pregradni zid ili spušteni strop s neograničenim mogućnostima i oblicima.

Adaptacije Rudi Vam nude čitavu paletu gips kartonskih radovaradova:

Postavljanje knaufa

Suha gradnja

Knauf i rigips

  • Izvedba svih vrsta spuštenih stropova
  • izvedba pregradnih zidova
  • ugradbenih ormara
  • kliznih stijena
  • postavljanje obloga

Uređenje interijera obuhvaća i rušenja (i čišćenja) zapreka planiranoj izvedbi kao npr. zidovi, kamini i sl.

Vaša kuća, stan, poslovni, ugostiteljski ili bilo koji prostor s bilo kojom namjenom, može biti uređen i obnovljen atraktivno i kvalitetno. To Vam mogu omogućiti samo vrhunski izvođači.

Aranžman može obuhvatiti i soboslikarsko – ličilačke te keramičarsko – kamenarske radove koji uz garantiranu vrhunsku izvedbu suhe gradnje nude najadekvatnija rješenja u koja su uključene sve tehnike na soboslikarskom tržištu, kao i sve vrste boja i keramičkih plačica.

Postavljanje knaufa izvodimo na novim objektima, kao i u postojećim prostorima i objektima

Suha gradnja knauf irigips do sada je izvedena na svim vrstama prostora: u stanovima, kućama, urbanim vilama, vikendicama… poslovno-trgovačkim, sakralnim, ugostiteljskim i drugo. Neovisno o Vašim zahtjevima, jamčimo vrhunsku izvedbu i korektno pridržavanje dogovora. Spušteni strop knauf – spušteni strop knauf cijena postavljanja po m2.

 

U nastavku saznajte više o suhoj gradnji knauf gips kartonskim pločama ..

 

Postavljanje knaufa upute – kako napraviti prgradni zid i spušteni strop od gips kartonskih ploča?

Kod adaptacije stana, kuće ili poslovnog prostora svakako treba istaknuti vrlo važnu tehniku suhe gradnje uz upotrebu gips kartonskih ploča.

 

Postavljanje knaufa
Postavljanje knaufa

Dekorativni elementi spušteni strop te izrada ovalnih oblika, samo su dio mogućnosti koje je moguće ostvariti gips kartonskim pločama. Potrebno je spomenuti vrlo dobru toplinsku i zvučnu izolaciju koju možemo višestruko poboljšati ugradnjom mineralne vune prije montaže gips kartonske ploče.

Kvalitetno izvedeni stropovi i zidovi od knauf ili rigips ploča zahvalni su kod održavanja i ponovnog bojanja. Kod slučajnih oštećenja jednostavno se obnove.

Pregradni zidovi

Materijal potreban za izradu pregradnih zidova je UW i CW profili, knauf ploče, PVC tiple i vijci.

UW profili se postavljaju na pod i strop, okomita u njih se ugrađuju CW profili u razmacima 60 odnosno 62,5 cm. Spojevi se popunjavaju s minimalno 2 ruke gletanja, izbruse se neravnine i sve je spremno za bojanje. Prije bojanja unutarnje uglove treba obavezno navući s akrilom.

Zidne obloge – postavljanje knaufa na zid

Zidne obloge mogu biti lijepljenje ili pričvršćene na konstrukciju.

Konstrukcija se postavlja na isti način kao i za pregradni zid, s jedinom razlikom što se koriste UD i CD profili te se s UD profilima radi cijeli okvir a ne samo stropni i podni dio konstrukcije.

Postavljanje spuštenog stropa
Postavljanje spuštenog stropa
Stropne obloge – spušteni strop

Kod stropnih obloga imamo više vrsta konstrukcija. Najpoznatije su obična jednostruka i dupla (roštilj) konstrukcija dok se ploče mogu polagati uzdužno ili okomito na profile.

Pod suhu gradnju osim Knauf i Rigips sistema spada, Armstrong i Hunter Douglas sistemi.

Obnova i sanacija oštećenih zidova i stropova

Za manja oštećenja i pukotina na stropu ili zidu kod običnih žbukanih i gletanih zidova preporučujemo Jubolin reparatur kit ili uniflott masu za gletanje i bandažu. Za veća oštećenja i veće pukotine preporučujemo armaturu preko cijelog stropa ili zida fasadnom mrežicom te ljepilom za stiropor.

Kada su u pitanju oštećenja na knauf ili rigips pločama preporučuje se uniflott glet masa. Ako je pukotina nešto veća preko nje je potrebno postaviti bandažu.

Za veća oštećenja, npr. većih udubljenja u zidu i stropu može se umetnuti komadić gips kartonske ploče i to popuniti masom za gletanje, izbrusiti i obojiti.

Treba li vam izvedba gips kartonskih radova, svakako nam se obratite.