knauf i rigips

Postavljanje knaufa na zid i strop

Postavljanje knaufa upute – kako napraviti prgradni zid i spušteni strop od gips kartonskih ploča?

Kod adaptacije stana, kuće ili poslovnog prostora svakako treba istaknuti vrlo važnu tehniku suhe gradnje uz upotrebu gips kartonskih ploča.

Postavljanje knaufaDekorativni elementi spušteni strop te izrada ovalnih oblika, samo su dio mogućnosti koje je moguće ostvariti gips kartonskim pločama. Potrebno je spomenuti vrlo dobru toplinsku i zvučnu izolaciju koju možemo višestruko poboljšati ugradnjom mineralne vune prije montaže gips kartonske ploče.

Kvalitetno izvedeni stropovi i zidovi od knauf ili rigips ploča zahvalni su kod održavanja i ponovnog bojanja. Kod slučajnih oštećenja jednostavno se  obnove.

Pregradni zidovi – izrada pregradnog zida knauf pločama

Materijal potreban za izradu pregradnih zidova je UW i CW profili, knauf ploče, PVC tiple i vijci.

UW profili se postavljaju na pod i strop, okomita u njih se ugrađuju CW profili u razmacima 60 odnosno 62,5 cm. Spojevi se popunjavaju s minimalno 2 ruke gletanja, izbruse se neravnine i sve je spremno za bojanje. Prije bojanja unutarnje uglove treba obavezno navući s akrilom.

Zidne obloge – postavljanje knaufa na zid

Zidne obloge mogu biti lijepljenje ili pričvršćene na konstrukciju.

Konstrukcija se postavlja na isti način kao i za pregradni zid, s jedinom razlikom što se koriste UD i CD profili te se s UD profilima radi cijeli okvir a ne samo stropni i podni dio konstrukcije.

Postavljanje knaufa na stropStropne obloge – postavljanje knaufa na strop (na plafon)

Kod stropnih obloga imamo više vrsta konstrukcija. Najpoznatije su obična jednostruka i dupla (roštilj) konstrukcija dok se ploče mogu polagati uzdužno ili okomito na profile.

Pod suhu gradnju osim Knauf i Rigips sistema spada, Armstrong i Hunter Douglas sistemi.

Obnova i sanacija oštećenih zidova i stropova

Za manja oštećenja i pukotina na stropu ili zidu kod običnih žbukanih i gletanih zidova preporučujemo Jubolin reparatur kit ili uniflott masu za gletanje i bandažu. Za veća oštećenja i veće pukotine preporučujemo armaturu preko cijelog stropa ili zida fasadnom mrežicom te ljepilom za stiropor.

Kada su u pitanju oštećenja na knauf ili rigips pločama preporučuje se uniflott glet masa. Ako je pukotina nešto veća preko nje je potrebno postaviti bandažu.

Za veća oštećenja, npr. većih udubljenja u zidu i stropu može se umetnuti komadić gips kartonske ploče i to popuniti masom za gletanje, izbrusiti i obojiti.

Postavljanja knaufa – cijena po m2

Naša tvrtka RUDI GRADNJA izvodi gipkartonske radove brzo i kvalitetno. Izvedba radova se odnosi na izradu spuštenog stropa, izradu pregradnioh zidova te oblaganje zidova knauf pločama.
Okcirna cijena postavljanja knaufa po m2 je ispod ..

IZVEDBA RADOVA / POSTAVLJANJE KNAUFA – spušteni strop i oblaganje zida Cijena po m2
Oblaganje zida knauf pločama 1×1 GK ploča 70 – 110 Kn m2
Izrada pregradnog zida knauf pločama 2×1 GK ploča 90 – 130 Kn m2
Izrada ravnog spuštenog stropa od knaufa od 1×1 GK ploča 80- 130 Kn m2
Treba li vam  izvedba gips kartonskih radova, svakako nam se obratite.